Live chat

Trenutno smo online.

Kontaktirajte nas!
Prodaja - 061 091 091
Servis - 061 840 840

I'm online

pon-pet 09:00h do 18:00h
sub 09:00h do 16:00h

Gastro kutak

 

25.08.2016.

Fina lagana musaka 

Potrebni sastojci:

 

300 g tikvica
600 g krompira
250 g pečenih i očišćenih paprika
3 paradajza
200 g sira gauda
oko 200 g brašna
3 jaja
čaša jogurta
ulje, so
biber
Broj osoba:
4
Vreme spremanja:
40 minuta

Opis:

Dobro oprane tikvice isjecite na uzdužne ploške, posolite ih i ostavite da odstoje pola sata.
Ocijeđene ploške uvaljajte u brašno i kratko pržite na zagrijanom ulju. Kada malo porumene, izvadite ih na papirni ubrus da se ocijedi višak masnoće. U podmazan sud poređajte kolutove krompira, pospite narendanim sirem, odozgo rasporedite paprike,posolite i pobiberite, pa preko njih složite red kolutova krompira. Pospite nastruganim kačkavaljem, prekrijte kolutovima paradajza i na kraju stavite ploške tikvica. Jaja umutite s kiselim mlekom, prelijte preko musake i pospite narendanim sirem. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. 

 

 

 

 

 

 

 

28.04.2016

Špageti bologneze

Sastojci:

500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
1 i pol tetrapak pasirane rajčice (od 500 ml)
1/2 žličice soli
1 žličice vegete
1 češanj češnjaka
origano, bosiljak, biber, peršin
malo maslinovog ulja
1 mala žličica gustina
500 g špageta

 

Priprema:

Špagete skuhati u slanoj vodi. Kad su kuhane ocijediti ih,

luk očistiti i narezati na što sitnije komadiće.

Luk dinstati na maslinovom ulju, posoliti ga.

Kada luk postane staklast, dodati meso i dinstati ga.

Nakon desetak minuta kad meso više nije sljepljeno skupa, dodati rajčicu i začine i

pustiti da se kuha 10 minuta.

U malo vode (manje od jednog decilitra) staviti žličicu gustina i staviti u umak, da se zgusne.

Staviti skuhane špagete u tanjir i preliti ih umakom.Poslužiti sa ribanim parmezanom.

 

 

23.03.2016

Brzi čokoladni kolač

3 čaše čvrstog jogurta
3 šoljice oštrog brašna
2 šoljice biljnog ulja
3 šoljice šećera
3 supene kašike kakaa u prahu
2 kašikice sode bikarbone
1 pakovanje čokolade za kuhanje (glazura)
Priprema:
U malo veću plastičnu posudu pomješate sve sastojke. Premažite tepsiju margarinom i pospite po tome malo oštrog brašna da vam se ne lijepi smjesa pri pečenju.Pecite kolač pola sata na 180 stupnjeva. Nemojte otvarati pećnicu tokom pečenja da se kolač ne osuši. Nakon što je kolač gotov, najbolji izbor vam je staviti čokoladnu glazuru. Druga opcija vam je namazati tanki sloj marmelade po želji na vrh kolača i na to glazura ili jednostavno pospite šećer u prahu. Uživajte 

23.03.2016 

Kocke sa keksom i čokoldaom

Potreban materijal:
400g Petit Beure keksa
250g margarina ili maslaca
250g šećera u prahu
250g čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
5 kašika ulja
150g mlevenih oraha
250ml skuvane crne kafe
50g kokosovog brašna
Priprema:
Napomena: Keks ređati u tepsiji tako da dobijete tri reda sa po pet keksa. U zavisnosti od debljine keksa koji koristite, to je dovoljno za četiri reda.
Margarin umutiti penasto mikserom sa šećerom u prahu. Skuvati kafu uobičajeno, bez dodatka šećera i ostaviti da se prohladi. 150g čokolade otopiti na pari i dodati umućenom margarinu i sve lepo sjediniti. Masi zatim dodati mlevene orahe i kakao. Sjediniti mikserom. Keks kvasiti u pripremljenu kafu i poređati jedan red u tepsiju. Premazati sa malo fila (najbolje ga je odmah podeliti na tri dela) i poređati keks preko razmazanog fila. Ponavljati postupak dok se ne utroši materijal, ali završite redom keksa. Ostatak čokolade rastopiti sa uljem i razmazati preko keksa. Ostaviti minut, dva da se prohladi pa posuti kokosovim brašnom. Ostaviti da se stegne u frižideru. Kolač je lepši kada odstoji preko noći. Seći na kocke i poslužiti.

23.03.2016

Kolač sa grizom

Napravite jedan savršen brzi kolač! 
U tepsiju (veličine oko 35×20 cm) poslažite kekse. U litru mlijeka skuhate griz sa 5 kašičica šećera, a na kraju u vruću smjesu umiksate snijeg od 4 bjelanjca. Da bi snijeg bio čvršći odvojite dvije žlice šećera pa ga umiksajte sa bjelancima. Izlijte griz na kekse.
U drugoj litri mlijeka skuhate puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera i žumanjcima. Vruće izlijte na griz. Kada se ohladi premažite sa šlagom kojim želite.

 

 

Hvala Vam!
Upravo ste dodali sljedeći proizvod u korpu: