Live chat

Trenutno smo online.

Kontaktirajte nas!
Prodaja - 061 091 091
Servis - 061 840 840

I'm online

pon-pet 09:00h do 18:00h
sub 09:00h do 16:00h

Recikliranje aparata

 

Ako odaberete opciju Staro za novo prilikom kupovine novog aparata bijele tehnike, pobrinut ćemo se da Vaš stari aparat bude zbrinut na ekološki prihvatljiv način, te da nađe svoj put do odlagališta. Mi smo dio državne zakonske regulative Federalnog ministrastva za okoliš i turizam FBiH (Upravljanje otpadom električne i elektroničke opreme), i sprovodimo akutelni Pravilnik koji definiše ovu oblast. Pravilnik o upravljanju otpadom od EE proizvoda možete pogledati na linku ispod. ;;   

Pravilnik_o_upravljanju_otpadom_od_EE_proizvoda.pdf (»Službene novine Federacije BiH" br. 87, dana 12.10.2012.godine)

 
Šta recikliramo
Bonus za stari aparat 5%
Preuzimanje starog aparata
Recikliranje aparata
Koji je razlog da Kupi Tehniku nudi tržištu otkup starih aparata bijele tehnike? Tehnologija je najbrže rastući dio otpada na planeti Zemlji. Kao jedan od najvećih distributera potrošačke elektronike u BiH, želimo biti dio rješenja. Ovo je važan dio naše usluge ikao rezultat toga, imamo za cilj da svijest o recikliranju prenesemo i na naše kupce.
Šta preuzimate od aparata bijele tehnike? Ukoliko ste odabrali ovu opciju kod kupovine bijele tehnike, izvršit ćemo preuzimanje sljedećih vrsta aparata:
- samostojeće veš mašine;
- samostojeće mašine za suđe;
- samostojećeg šporeta (struja + plin);
- samostojeće mašine za sušenje, te pranje i sušenje;
- samostojećeg frižidera i zamrzivača;
- ugradbene aparate (pećnica, ploča, frižider...)..
Šta ne preuzimate od aparata bijele tehnike? Naš program Staro za novo ne podrazumijeva otkup sljedećih vrsta proizvoda: kuhinjske nape; bojlere; male kućanske aparate (pegle, tostere, fenove, mikrovalne pećnice...); frižidere ispod 140 cm visine;šporete na čvrsto gorivo; klima uređaje.
Da li postoje ograničenja u količini aparata koju kupci mogu predati? Da. Otkup se vrši po principu 1:1. Ovo znači da možete priložiti samo jedan stari aparat i ostvariti popust za kupovinu samo jednog novog aparata. Možete tražiti otkup starih aparata u količini koja odgovara broju novih kupljenih aparata.
Da li Kupi Tehniku naplaćuje svoju naknadu za reciklažu otkupljenih aparata? Ne. Umjesto naplaćivanja usluge za recikliranje, Kupi Tehniku Vam nudi otkup starog aparata i preuzimanje na Vašoj adresi, kao stimulans Vašem rješavanju problema starih aparata u domaćinstvu. To znači da će naša Služba dostave iznijeti i transportovati stari aparata, te unijeti i besplatno priključiti novi aparat.
U kakvom stanju trebaju biti stari aparati da bi bili preuzeti za otkup? Aparat mora imati upotrebnu funkciju, tako da se isti može dalje upotrebljavati, sa ili bez naše servisne intervencije.
Koje stare aparate ne preuzimate tokom isporuke novog aparata? Ako je aparat van funkcije i nema upotrebnu vrijednost, otkup se neće realizirati. To na primjeru znači da je aparat rasklapan, da nema na sebi originalni motor, elektroniku/programator, poklopac/vrata i slične dijelove.
Hvala Vam!
Upravo ste dodali sljedeći proizvod u korpu: